Home » Comunicados » Solidaritat, transparència, participació, lluita … això és CGT

Solidaritat, transparència, participació, lluita … això és CGT

tele1A tres setmanes de les eleccions sindicals a Telefónica, quan podrem elegir les persones, idees i propostes que ens representin com a treballadors i treballadores els propers quatre anys, un cop més, volem fer-te arribar el nostre missatge, la nostra anàlisi i el nostre pla, que pot ser el teu.

Ver comunicado en castellano

CGT està davant dels que són socis de l’empresa en lucratius i privats negocis -Fonditel … -, han acordat amb ella retallades econòmiques -Vinculació salarial al OIBDA en lloc de l’IPC, eliminació de paga de productivitat, interrupció temporal sense devolució d’aportació empresarial a Pla de Pensions d’Ocupació i rebaixa equivalent a Segur de Supervivència … fins i tot van arribar a executar una aberrant modificació del redactat del conveni per impedir una pujada salarial ja establerta prèviament- i empitjorament de condicions -nova Classificació Professional, gairebé gratuïta, sense compensacions i amb les trampes i desequilibris generats entre diferents llocs i col·lectius a causa de la transposició de categories i l’ambigua assignació de funcions on totes som tuttifruti, extensió de disponibilitats en Operacions, comissions de servei encobertes incomplint la Normativa Laboral que les regula, … – i, a més, són col·laboradors necessaris en l’estancament generalitzat, quan no retrocés, en Salut Laboral -ja és ofensiu, per exemple, que un any llarg després d’obtenir-se els primers i pèssims resultats de les enquestes de Riscos Psicosocials a Comercial (negades reiteradament i realitzades per obligació només després denúncies a inspecció laboral) la situació continuï pràcticament igual i ‘els agents socials’ majoritaris accepten les promeses i dilacions de l’empresa en solucionar els problemes que fan insostenible la feina a Residencial i Empreses- i en altres matèries molt influents en la percepció individual de l’estat social de les coses -igualtat de drets i oportunitats (gènere, inútil protocol d’assetjament …), conciliació (eliminació de facto del teletreball, rotativitat de gaudi de vacances que no arriba mai …), per no parlar de la seva responsabilitat en la inadequació de la resposta a les agressions a tota la plantilla en forma d’acomiadaments selectes (per absentisme justificat, per participació en mobilitzacions, per errors d’acompliment …), del decrement de la qualitat i l’irregular repartiment de la formació ..

Aquests ‘sindicats‘, que han possibilitat la decadència descrita, es presenten ara com a defensors dels drets de la plantilla i garants del futur. La nostra organització i els seus militants s’adhereixen a les causes d’altres i actua de manera que que es comprèn sens dubte ni ambigüitat seva posició. Prendre part en alguna cosa, compartir opinions, idees, projectes o parers amb altres no és el mateix que tenir part en una societat o negoci, és a dir, ser el seu soci. Arriba un moment en què has de triar si estàs amb els que paguen els seus representants en les empreses per exercir la seva tasca sindical mentre reben donacions o subvencions d’aquestes mateixes empreses (el xollo pare: et paguen teu sou laboral tot i que en comptes de treballar estiguis alliberat per el sindicat i, a més, el teu sindicat et paga fins a tres vegades aquell salari … per les molèsties i els excessos de jornada) o no. Només hi ha una cosa que fer per resistir una força hostil o una temptació, per subsistir o per aconseguir algun objectiu. Per això diem que el nostre és Solidaritat, transparència, participació i lluita.

Salut, llibertat i que no t’atrapi la cabina