Home » CGT » No hi ha canvi sense lluita obrera. El 21M tots i totes al carrer.

No hi ha canvi sense lluita obrera. El 21M tots i totes al carrer.

Convocades per les Marxes de la Dignitat, des de tots els punts de l’Estat Espanyol, diferents columnes d’activistes i lluitadors, es mobilitzaran per confluir a Madrid el 21 de març, en commemoració de la gran manifestació del 22M que va concentrar centenars de milers de treballadores i treballadors l’any passat. La raó és evident: la situació, lluny de millorar ha empitjorat amb un enorme augment de la repressió per mantenir la política de saqueig del públic que la Troica defineix hipòcritament com “austeritat”.


Davant d’aquesta realitat apressant, que ha remoure les consciències de totes les persones de bona voluntat i sensibles davant els enormes patiments que les actuals polítiques estan infligint als nostres pobles, els diferents sindicats i col·lectius socials que actualment integrem el Bloc combatiu i de classe, manifestem que:

10421264_1061928610500783_7155331051428339453_nLes organitzacions sindicals han d’estar només al servei dels / les treballadors / es (en actiu, aturats / es, precàries / es, estudiants, jubilats / es …), dels seus interessos com a classe social i actuant al marge de favors econòmics i d’ingerències polítiques alienes al món del treball. El seu àmbit de lluita i lloc natural d’acció està en el pla econòmic, en els talls, enfrontant-se a la precarietat, l’atur, la pèrdua de drets laborals, oposant-se a l’empitjorament de les condicions de vida dels / les treballadors / es.
Entenent que les persones no som meres productores-consumidores, hem de solidaritzar i confluir en les lluites amb els moviments socials que defensin tot allò que ens és necessari i comú com a classe: sanitat, educació, serveis socials, protecció del medi ambient, dret a la habitatge, l’avortament lliure i gratuït … i construir així un corrent de suport mutu en la contestació social.
Els serveis públics i socials no són una donació caritativa sinó el fruit de l’obtingut a conseqüència de les lluites dels / les treballadors / es que ens van precedir. Són conquestes de la classe obrera a les quals no podem renunciar. Hem de preservar i enfortir aquests drets i reclamar la nostra participació en la seva gestió com a treballadors / es i usuaris / es.
Defensem el concepte de sindicat com a eina de lluita col·lectiva imprescindible contra el capitalisme. Denunciem i ens oposem a l’actuació i el paper del sindicalisme oficial, ia la falsa representació que s’atorguen de tots els / les treballadors / es. La seva pròpia trajectòria, actuacions i comportaments parlen per si mateixos. El descrèdit del sindicalisme, la baixa sindicació dels / les treballadors / es i la pèrdua de la consciència de classe és el seu únic èxit en més de tres dècades, entre altres motius a causa del seu insultant nivell de corrupció i clientelisme.
Creiem que cal recuperar els valors i l’orgull de pertànyer a la classe obrera. Som majoria. Sense nosaltres / es res és possible. Hem de construir i reforçar totes les eines encaminades al repartiment equitatiu de la riquesa entre totes les persones, exigir respecte i drets, i organitzar-nos per oposar-nos a les agressions laborals i socials que està duent a terme la classe empresarial i política a l’uníson per augmentar i defensar els seus beneficis i privilegis, a costa dels nostres sacrificis i del futur de les generacions.
La classe treballadora pateix desnonaments mentre és obligada a finançar obres faraòniques, útils només per omplir les butxaques de polítics, empresaris i banquers; allà on els interessa destrueixen el teixit productiu i l’ocupació, i ens encaminen cap a una crisi no només econòmica, sinó energètica i de recursos.
Reivindiquem la vaga general com la major eina de lluita en mans dels treballadors. Afirmem la seva efectivitat i vigència, així com la necessitat d’articular fora dels vells paràmetres de la fàbrica o al taller. Vaga general de la producció si, però també de consum i social, de 48 hores o les que siguin necessàries. No volem una altra aturada general de 24 hores de cara a la galeria que contribueixi a provocar més frustració i desmobilització entre els / les treballadors / es.
Treballarem conjuntament per intentar construir una vaga real des de baix, amb els / les treballadors / es, al costat dels moviments socials. Aquesta vaga ja ha estat convocada des de les instàncies representatives de les Marxes de la Dignitat. Volem comptar amb tots aquells que vulguin construir al marge del sindicalisme oficial.
Promourem una vaga general al marge de pretextos com la presentació dels pressupostos de l’estat o els calendaris electorals, per evitar ingerències de partits polítics. Aquests sempre poden secundar i donar suport a la vaga, però no utilitzar-la per als seus propis interessos.
Els abusos que patim dia a dia en els llocs de treball, la precarietat, l’atur, les reformes laborals, la pèrdua de poder adquisitiu i l’empitjorament de les condicions de vida, al costat de l’actitud cada vegada més despòtica i prepotent de la patronal , constitueixen per si soles raons sobrades no per a una vaga, sinó per unes quantes.
L’actual nivell de repressió per part de l’estat cap als moviments socials i sindicals no és més que la seva resposta natural en defensa dels privilegis de les classes socials a les que representa: polítics / es, banquers / es, empresaris / es … Només cal veure la recent detenció, a Madrid, de 18 activistes contra els desnonaments per fer arribar les seves protestes a un ple municipal, o la condemna penal a diversos companys de la mineria d’Astúries per defensar les condicions mínimes de seguretat en el seu treball.
Rebutgem qualsevol llei de vaga, perquè el seu únic objectiu real és eliminar de facto aquest dret, o com a mínim controlar-lo i criminalitzar-per anul·lar la capacitat d’impacte d’una resposta obrera als seus atacs econòmics i polítics contra els / les treballadors / es.
Defensem els piquets, el boicot i qualsevol mecanisme que utilitzen els / les treballadors / es per defensar els seus legítims interessos.
Denunciem el fals discurs del dret al treball quan només s’utilitza i abandera si hi ha una convocatòria de vaga, convertint-se en paper mullat dit dret la resta del temps. Dret al treball sí, però digne, per a tots / es, i tots els dies. Prou de manipulacions que fomenten l’esquirolatge, la por i la divisió entre la classe treballadora.

Entenem que cap canvi real és possible sense el concurs i la mobilització de la classe obrera. Si es pretén alguna cosa més que rentar la cara al règim, procurant que tot canviï perquè res canviï, la participació de la classe treballadora és imprescindible. De fet, constitueix l’única possibilitat real de trencar l’status quo favorable a les oligarquies, tant a nivell estatal com europeu. Sense que la classe treballadora prengui la paraula no hi ha sortida a l’Europa de l’austeritat ia un sistema en mans d’oligarquies antisocials.
Convidem públicament a sumar-se a la manifestació i les columnes de les Marxes de la Dignitat, el dia 21 de març i els dies precedents, a totes aquelles organitzacions sindicals i moviments socials, treballadors i treballadores i ciutadans de bé, que comparteixin els objectius bàsics enumerats en aquest comunicat. Conscients que tots som necessaris i podem aportar en aquest procés de contestació social i de construcció d’una vaga general real.

Ens mobilitzem per dignitat, perquè s’està demostrant que la lluita és l’únic camí.

No hi ha canvi sense lluita obrera!

Cap a la Vaga general!

Cridant al 96 383 44 40 pots apuntar-te als autobusos noliejats per CGT que eixiran des de València (Av. del Cid, 154). Anirem ampliant la informació.